Binnenkort verhuizen? Vind hier 4 tips voor een soepel verloop van de verhuizing.

Vergelijk de opties

Het is allereerst natuurlijk belangrijk om voldoende tijd in te calculeren voor een verhuizing. Er zullen vrijwel altijd onvoorziene onhandigheden voorkomen. Blijkt die kast ineens niet door het deur te passen, of blijkt de buurman die helpt met sjouwen ineens ziek te zijn. Bekijk daarom van te voren goed de opties; heb je zelf niet voldoende tijd of bent je zelf niet in staat de inboedel te verhuizen, dan is het verstandig om een verhuisbedrijf in te schakelen. Hier betaalt u voor, maar in sommige gevallen is dat snel terugverdiend. Zo hoeven er bijvoorbeeld geen vrije dagen opgenomen te worden en loopt u minder risico uw spullen te beschadigen doordat de verhuizers veel ervaring hebben. Vergelijk de opties tussen wel of geen verhuisbedrijf, maar ook tussen de verschillende bedrijven in de buurt.

Plannen

Een efficiënte en stres vrije verhuizing begint bij goed plannen. Denk bij alles na; welke dozen worden het eerst in de wagen gezet? Is er genoeg parkeerruimte voor de wagens? Wat wordt er gegeten? Simpele zaken die het verschil kunnen maken. Denk na over welke dingen wanneer gedaan moeten worden, zo zijn er zaken die kunnen gebeuren vanaf het moment dat u weet wanneer u gaat verhuizen, zoals het opzeggen van de huur en het informeren bij de nieuwe gemeente, en zijn er zaken die pas de dag voor de verhuizing gedaan kunnen worden, zoals het leggen, uitzetten en schoonmaken van de koelkast. Denk daarnaast voor de verhuizing al goed na over nieuwe energieleveranciers, internetverbinding en telecom en wijzig het adres tijdig.

Inpakken

Om jezelf na de verhuizing veel werk en ergernissen te besparen, moet er al vanaf het inpakken goed worden nagedacht over de verhuizing. Label dus iedere doos met wat erin zit, maar ook met naar welke kamer de doos moet. Bedenk dus al van te voren waar bepaalde spullen moeten komen te staan. Dit geldt zowel voor wanneer er een verhuisbedrijf wordt ingezet of niet. De inrichting kan natuurlijk altijd nog veranderen, maar wanneer er op de dag van verhuizing geen helderheid is waar spullen moeten komen te staan, zal dit de efficiëntie niet bevorderen. Er zijn natuurlijk ook spullen die vrijwel gelijk nodig zijn in het nieuwe huis, zoals schoonmaakspullen of het koffiezetapparaat, hou deze dichtbij zodat ze meteen uitgepakt kunnen worden. Daarnaast is het verstandig om waardevolle spullen apart te houden, deze kunnen dan met extra zorg verhuisd worden. Daarnaast is het handig een handbagagetas te pakken met bijvoorbeeld kleren en toiletspullen zodat de eerste nacht(en) alles bij de hand is.

Opslagboxen

Bij veel verhuizingen komt het voor dat het oude huis eerder verlaten moet worden dan dat het nieuwe huis in kan worden gegaan. Maak je geen zorgen als dit het geval is, maar regel tijdig een tijdelijke woon- of slaapplek om het gat tussen oud en nieuw op te vullen. Daarnaast moeten de spullen natuurlijk ook het oude huis uit, pak deze dus gewoon in alsof ze rechtstreeks het nieuwe huis in zouden gaan, maar sla ze op in bijvoorbeeld een opslagbox. Bij Easybox zijn de opties hiervoor eindeloos, vraag daarvoor vrijblijvend een offerte aan.