Bizarre weetjes over opslagruimtes

Ingaand op een eerder blog over Storage Wars waarin we al schreven over de mysterie rondom verlaten opslagboxen, konden we het niet laten om het internet af te speuren naar de meest vreemde zaken die ooit zijn gevonden in opslagunits. We werden niet teleurgesteld.

  1. Een menselijk been

In Amerika kocht een man eens een storagelocker op een veiling. Hij was blij verrast toen hij een barbecue in de locker vond en nam deze mee naar huis om schoon te maken voor privégebruik. Toen hij de barbecue opende vond hij een menselijk been ingepakt in folie. Hij belde de politie waarna het been werd opgehaald en werd geïdentificeerd. De vorige eigenaar van de box was betrokken bij een vliegtuigongeluk waarbij hij zijn been verloor. Hij besloot deze te bewaren, maar was vergeten dat hij het been had opgeslagen in de barbecue..

  1. Pythons

In een aflevering van het Amerikaanse programma ‘Storage Hunters’ kocht een man ooit een opslagbox op die vol bleek te zitten met pythonslangen. Deze bleken al minstens drie maanden in de box te zitten, maar krioelde nog vrolijk door. Echter, de verhalen gaan dat deze vondst wel eens door het programma geënsceneerd kan zijn. Niet geënsceneerd is het volgende; In 2012 kwam in het verhaal in het nieuws dat een Amerikaans stel in hun eigen opslagruimte een levende, meer dan drie meter lange python vonden. Ze zochten een item toen ze stuitte op een vreemd object achter in de ruimte..

  1. Handgranaat

In 2014 vond een Amerikaanse man in een opslagbox in Florida een nog werkende handgranaat. Hij had de box opgekocht bij een veiling in de hoop verborgen schatten te vinden, maar vond in plaats daarvan de granaat. Een speciaal team werd ingeschakeld om de bom onschadelijk te maken. Om geen risico te lopen werd daarna de hele omgeving nagekeken op eventuele andere explosieven. Echter, niks werd gevonden. De manager van het perceel was niet in shock. Zo zei hij in de opslagindustrie genoeg vreemde dingen te hebben gezien..

  1. Muziek van Michael Jackson

Gelukkig zijn sommige vondsten minder vervelend dan de bovengenoemden. In de opslagbox die toebehoorde aan Joe Jackson, de vader van Michael Jackson, bleken meer dan 250 originele nummers van Michael Jackson te liggen. Deze nummers zijn nooit officieel uitgebracht door Jackon. Ze bleken te zijn opgenomen tussen twee platencontracten in. Dit betekende dat de nummers aan geen platenmaatschappij toebehoorde. Naar verluidt zijn de platen miljoenen waard..

  1. Een stripboek

Een stripboek? Niet zo vreemd toch? Wel wanneer het stripboek op naam staat van Nicholas Cage en één miljoen dollar waard is. In 2000 diende Cage een klacht in bij de politie van de diefstal van het stripboek. Een decennium later dook het stripboek op in een verlaten opslagruimte. De ruimte werd tijdens een bieding gekocht en het toeval was dat de man die de opslagruimte opkocht het stripboek poogde te verkopen aan dezelfde handelaar die het boek in de eerste plaats aan Cage had verkocht. Nicholas Cage en zijn stripboek zijn dan ook weer met elkaar herenigd.