Gezond eten tijdens een verhuisdag

Tijdens een verhuizing of verbouwing moet er natuurlijk ook gegeten worden, maar een verhuisdag is tegelijkertijd altijd een enorm drukke dag. Veel tijd is er niet, maar gegeten worden moet er toch. Al snel wordt er daarom gegrepen naar het eerste beste menu van de afhaal. Natuurlijk ook lekker op zijn tijd, maar wanneer de verhuizing of verbouwing veel tijd in beslag neemt, is een gezonde maaltijd misschien zo’n slecht idee nog niet. Daarnaast is het afhalen natuurlijk een stuk duurder. Gezond hoeft niet altijd veel tijd in beslag te nemen. Er zijn veel mogelijkheden; je moet er slechts even aan denken. Hierbij enkele tips om ook tijdens de verhuizing te genieten van een makkelijk en gezonde maaltijd

Meeneemgerechten

De aller makkelijkste optie is om het diner van te voren te bereiden. Dit klinkt misschien niet meteen ideaal want vaak verdwijnt de versheid van het gerecht of moet je op de drukke verhuisdag nog een uur eerder opstaan om het diner te bereiden, maar met deze simpele tips is van beiden geen sprake. Pasta-maaltijdsalades zijn een goed makkelijk voorbeeld. Deze kunnen gemakkelijk de dag van te voren al gemaakt worden, kunnen in enorme porties tegelijk worden gemaakt en alsnog lekker zijn. Kies bijvoorbeeld voor een salade met zongedroogde tomaatjes, rucola en mozzarellakaas met lekker veel olijfolie en een dressing. Voeg de rucola echter wel pas op het laatste moment toe. Couscous is een andere optie die gemakkelijk een dag kan staan zonder kwaliteit te verliezen en die gemakkelijk te vervoeren is. Of wat dacht je van een lekkere quiche? Deze gerechten zijn koud ook heerlijk en worden waarschijnlijk met open armen ontvangen op de drukke verhuisdag. Voeg simpel wat extra (door de supermarkt voorgesneden) stokbrood toe, zorg voor plastic borden en bestek et voilà een heerlijke gezonde maaltijd in een handomdraai.

Zo kan het ook

Wil je jezelf toch verwennen met een afhaalgerecht? Kijk dan eerst eens goed rond voor gezonde opties. Veel restaurants bieden tegenwoordig afhaalopties aan, dus ook salades, pasta’s en andere gerechten zijn veelal gemakkelijk te bestellen. Of wanneer je decadent wilt eten; kies voor sushi!
Mochten beide opties je niet aanspreken; schakel iemand anders in! Je (schoon)moeder is vast harstikke blij dat ze haar steentje bij kan dragen door een lekkere maaltijd te verzorgen.