Redenen voor opslagruimte

Opslag boxen of huurboxen worden over het algemeen gebruikt door bedrijven of particulieren die hun spullen tijdelijk of voor langere tijd op willen slaan. Dit leidt normaal gesproken niet tot problemen, de potentiële huurder benadert het bedrijf dat opslagruimten verhuurt en sluit een contract af voor een paar maanden of zo lang als maar verwacht dat dit nodig is. Vervolgens worden de spullen netjes opgeborgen in de juiste verhuisdozen en wordt de box door de huurder afgesloten.

Meestal gaat het hier om droge goederen of goederen die niet aan bederving onderhevig zijn. Toch zijn de goederen niet altijd zo neutraal of probleemloos van aard. Zo is recentelijk een motorclub in België veroordeeld voor het houden van een wietplantage in een opslagloods. De leden van de motorclub zijn uiteindelijk veroordeeld voor het kweken van een wietplantage in een opslagloods en hebben daarbij celstraffen en geldboetes opgelegd gekregen.

In de opslagloods werden wel 3000 cannabisplanten gevonden. Met de kwekerij in de opslagloods is zo’n half miljoen euro winst gemaakt. Deze winst moest tot spijt van de leden van de motorclub ook ingeleverd worden!

Veel bedrijven die opslagruimte aanbieden, beschikken ook over een ruimte op de website waar leuke nieuwtjes staan of nieuws staat over hun vakgebied. Zo heeft Easybox een deel van de site speciaal beschikbaar gemaakt voor het laatste nieuws.

Erg handig, want zij geven tips voor het inrichten van de opslag box, hoe gezond te eten tijdens een verhuizing, opslagweetjes en speciale tips voor studenten. Ook voor seizoensgebonden goederen wordt een goede oplossing geboden. De boxen zijn namelijk stofvrij, droog en als dat nodig is, zelfs verwarmd. De flexibele openingstijden bieden je de mogelijkheid om  elke dag  van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat je persoonlijke box met seizoensgebonden artikelen te betreden en eventueel leeg te halen of bevoorraden.

Alle goederen die je bij bijvoorbeeld Easybox opslaat, dienen verzekerd te zijn. Dit kun je doen via je eigen inboedelverzekering. Let er hierbij wel op dat de voorwaarden per verzekeraar kunnen verschillen. Niet alle verzekeraars dekken goederen die buiten je eigen woning worden opgeslagen. De dekking is bovendien vaak maar tijdelijk. Het is daarom erg belangrijk om de voorwaarden van je inboedelverzekering goed te bekijken.

Hier kun je zien of de goederen die je hebt opgeslagen verzekerd zijn. Je kunt eventueel ook iemand anders toegang geven tot je persoonlijke opslagruimte. Ga echter wel zorgvuldig om met je persoonlijke pincode. Je bent als huurder namelijk zelf verantwoordelijk voor de toegang en gang van zaken in je opslagruimte. Bij Easybox ontvang je drie sleutels, waarvan je zelf kunt kiezen of je ze zelf houdt, of aan bijvoorbeeld een familielid of vriend geeft.

Je kunt er ook voor kiezen om een extra pincode aan te maken. Op deze manier kunnen anderen toch gebruikmaken van je opslagruimte wanneer je er niet bent. Als huurder kun je er tevens voor kiezen om de extra aangemaakte pincode op ieder gewenst moment buiten werking te laten stellen. Hopelijk zal dat niet nodig zijn, maar het is wel goed om te weten dat de mogelijkheid bestaat. Je weet immers maar nooit of je het boekje waarin je je code hebt opgeschreven per ongeluk bij het oud papier weg gooit.

Een ander voordeel van het huren van een opslag box of huur box, is dat je je geen zorgen hoeft te maken over de veiligheid van de spullen die je opgeslagen hebt. Alle opslagruimte in de verschillende vestigingen van de bedrijven voldoen aan de hoogste brand- en inbraakeisen die door verzekeraars gesteld worden aan opslagbedrijven. Daarnaast beschikt bijvoorbeeld Easybox over 24 uurs videobewaking.

Bovendien wordt het pand ’s nachts bewaakt door een beveiligingsbedrijf. Alle vestigingen zijn voorzien van een alarmsysteem met bewegingsmelders. Verder is roken verboden in alle vestigingen en heb je alleen toegang tot je gehuurde opslagruimte met een persoonlijke pincode. Zo is de veiligheid van je spullen verzekerd.

Wanneer je onverhoopt je pincode bent vergeten, kun je bij Easybox alleen een nieuwe pincode ontvangen wanneer het huurcontract op je naam staat. Hiervoor dien je een geldig legitimatiebewijs te tonen. Wel zo handig en het geeft een goed gevoel als je je spullen zonder zorgen achter kunt laten!