Voordelen van een opslagbox

 

Je kunt je leven nog zo goed plannen en uitstippelen, er kan een moment komen dat je je inboedel tijdelijk niet meer kwijt kunt in je eigen woonomgeving. Een verhuizing naar een kleinere woonruimte, je wordt voor je werk 3 jaar uitgezonden naar een ander land en verhuurt je woning tijdelijk aan andere mensen, een scheiding waardoor je je huis moet verlaten maar je hebt nog geen nieuwe woonruimte en verblijft noodgedwongen op zolder bij je overgrootmoeder, het kunnen allemaal redenen zijn om je spullen tijdelijk op te slaan in een opslag box of huur box.

 

Vroeger loste je dit soort situaties meestal op door je spullen in de schuur van je familie of vrienden weg te bergen, maar dit kon nog wel eens tot ongewenste verrassingen leiden. Muizen die je favoriete luie stoel opgegeten bleken te hebben, wateroverlast waardoor je mooie eikenhouten eettafel schimmelvorming had opgelopen en ga zo maar door. Of je lieve bereidwillige familielid of vriend belde naar je op met de vraag wanneer je je spullen weer op komt halen, want zij wilden de schuur gebruiken om een muziekstudio te beginnen of een verfatelier te starten.

 
Niet ideaal dus, maar gelukkig zijn er tegenwoordig speciale bedrijven die huurboxen aanbieden voor maar een paar euro per maand. Je kunt deze bedrijven vaak vinden vlakbij een grote stad, want in de stad zijn vaak veel kleinere stadswoningen te vinden die niet genoeg ruimte hebben voor alle spullen die mensen willen bewaren. De opslag box functioneert dan als een soort zolder of garage. Speelgoed, gereedschap, kleding en fietsen worden bijvoorbeeld veel opgeslagen.
 
Omdat het probleem van te weinig ruimte meer voorkomt in de stad, zijn veel bedrijven die opslagruimte aanbieden dichtbij de meeste grote steden te vinden.
 

Het voordeel van een huur box is dat je spullen hoog, droog en veilig staan en beveiligd zijn tegen inbraak. Bij Easybox bijvoorbeeld, zijn er zowel standaard opslagruimten als garageboxen beschikbaar. De standaard formaten van de boxen variëren van 1 tot 50 m2.

De ruimten kunnen worden voorzien van archiefrekken, de units zijn droog, stofvrij en indien nodig verwarmd. Specifieke wensen m.b.t. de grootte en/of inrichting van de box zijn altijd bespreekbaar, dus dat is wel zo makkelijk. Vaak staan zelfs  transportwagens klaar, waarop je je spullen kunt overladen en naar je box kunt vervoeren. Bij Easybox huur je niet alleen particulier maar je kunt hier ook zakelijk je spullen opslaan.

Dezelfde producten en diensten, maar andere doeleinden. Als zakelijke huurder heb je wellicht behoefte aan een tijdelijke opslagplaats voor seizoensgebonden producten of promotiemateriaal. Dat kan en als je een offerte aanvraagt zal het je opvallen dat je niet alleen flexibel en voordelig huurt, maar ook nog een dure magazijn- en contractkosten bespaart. Bij sommige bedrijven is de toegang beveiligd door gebruik van een persoonlijke pincode.

Heel handig, want je bent de enige persoon die de pincode kent en je hebt zo elke dag van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat toegang tot je box. De meeste bedrijven bieden ook stevige verhuisdozen ter verkoop aan. De gemiddelde prijs voor een verhuisbox is tussen de € 15,00 en € 20,00 voor 10 stuks en tussen de € 30,00 en € 40,00 voor 20 stuks. Je hoeft deze speciale verhuisboxen niet te gebruiken, je kunt natuurlijk ook kiezen voor een doos waarin je nieuwe televisie heeft gezeten of de sfeerhaard die net een maandje in je woonkamer prijkt. Belangrijk is dat het stevige dozen zijn, die je goed kunt stapelen en die wel tegen een stootje kunnen. Ook is het handig als ze ongeveer hetzelfde formaat hebben, want dat spaart ruimte. En als je efficiënt stapelt en je box doelmatig inricht, bespaar je hiermee ook op je maandelijkse huur box kosten.

Sommige websites geven tips hoe je het beste je huur box in kunt richten en hiermee zoveel mogelijk kosten kunt besparen. Ook geven zij checklist zodat je weet waar je op moet letten bij bijvoorbeeld een verhuizing of transport van goederen. Het is zeker de moeite waard om op internet via een van de vele zoekmachines een zoekvraag te starten.

Dat is tegenwoordig heel eenvoudig en wie weet doe je hier goede tips mee op en bespaar je straks meer euro’s dan je in eerste instantie zou verwachten!